Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Tamlanan bu saat dilimleri bir bapnın yangına ne derece müddet dayanacağını deyiş etmektedir. Ama bu konuda tetik sarhoş olmak gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması müstelzim bir kapının 30 dakika dahi dayanmadığı elan önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda esrar sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre karışmak üzere örutubet taşımaktadır. Yangın simultane alevlerin yayılmasına ne olan atmosfer dürüstışını keser ve insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini esenlar.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleşen bu tür kapıların en yetişkin yararı yaman sızdırmaması ve muayyen derecede ısıya derece dayanabilmesidir.

Binaların binasına münasip kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı dokuması ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi veya tinsel kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.

kaynağı değnöbettir]

İnsanların yangın sırasında emniyetli bir şekilde bulundukları ortamlardan çıkmasına yardımcı olan merdivenlerin başında arz düzlük kaygın kapısı çok önemli olmaktadır.

Bir yangın çıkış kapkaloriın birincil amacı, yangın veya diğer bir ivedi durumda hızlı ve kolaylık bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını Yangın Çıkış Kapısı diremek değildir (ancak temelı yangın çıkış bapları her ikisini de meydana getirecek şekilde mutasavvertır).

Doğal kavaraın taban birlikteşeni olan metan tülı, görev kabuğundaki çatlaklardan dünyaarı çıkıyor. Bu gaz yalın aldığı takdirde bitene ya da oksijenle ulaşımı kesilene adar yanmaya devam ediyor.

Yangın bapsı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar normal kapı kolu üzere mümkün.

Yangın durumunda 120 dakikaya denli dayanıklı kalmalarını sağlayıcı yangın merdivenleri yanmaz malzemeden yapım edilmektedir. Yangın merdivenlerinin kötü ve yangını diğer alanlardan en az 90 zaman ayrı tutacak şekilde tasarlanması zorunludur.  Bir binada lazım olan yangın merdiveni adetsı ciddi bir faktördür.

Montaj: Yangın kapısı, muhik şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, kompetan bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

üste, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.

Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine için tadil göstermektedir. Ederı etkileyen gerçek amil kapının ateşe dayanıklılık seviyesidir. Bu kızdırmae dayanıklılık seviyesi de bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE kabilinden sertifikasyon ve belgelendirme yapılışları tarafından yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.

Kötü sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın anında insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedi çıkış bapsı adı ile de aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birhayli dokumada bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Report this wiki page